Saturday, October 31, 2009

Sabtu yang 'solo'

Sabtu datang lagi. Selalunya kalau hari sabtu saya jarang berada di rumah untuk tempoh yang lama, tetapi hari ini adalah hari rumah sedunia untuk saya.

8 pagi - Pergi sarapan dengan kakak di kawasan taman melawati. (tempat tinggal saya)

8.30 pagi - Saya teman Ney Johan pergi ambil laptop di rumah Abe Mie di Greenwood.

10 pagi - Sudah berada di rumah. Buka laptop sekejap. Buat-buat sibuk sikit. Kantung mata sudah semakin berat. Tangan cuba menggosok-gosok mata supaya cergas, namun... ahh saya tewas. Zzzzzzzzzzzzz....

1.45 tengah hari - "weh, ang buat apa? jom makan." panggilan telefon Ney Johan rupanya yang menganggu mimpiku di siang hari.
"aku baru bangun tidur. awat?"
"aku pun tidur tadi. baru bangun. jom pi makan?"
"jomlah. kat mana?"
"kat taman melawatilah. jumpa ang pukul 2.30."
"Okey."

2.30 petang - Di kedai makan. Makan nasi campur. Saya makan lauk ikan sambal belah belakang dengan tempe. Wani ikut saya ambil ikan juga. Teringin katanya. Makan-makan, sembang-sembang sikit. Lepas itu balik rumah.

3.30 petang - Sampai di rumah. Buka kipas, buka televisyen.. eh lupa, saya buka tudung dulu. Tengok TV2, cerita Cinta Sang Gembala lakonan Zulhuzaimy dan Wati Elite. Best juga. Makanya, saya layannnnnn...

5 petang - Buka youtube... dengar lagu. Sambil dengar lagu masuk mudah.com cari fasal kamera. Bila tengok-tengok kamera saya dapat satu ilham. Nak tengok movie lah. Saya masuk youtube. Tekan perkataan 'She's All That' di ruangan search. Tadaaa... Saya pun layan cerita itu, walaupun lama tapi tetap seronok.

Malam ini saya janji mahu keluar dengan Ney Johan lagi. Yeaha. Ney, here i come.

No comments:

Post a Comment